воскресенье, 29 мая 2016 г.

Класичний український борщ

Необхідні інгредієнти:
  • м’ясо яловичини з кістками, або інший вид м’яса;
  • 4-5 більших картоплин;
  • 2 середніх червоних буряка;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1/3 частина білокачанної капусти;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • лавровий лист, 1 горошина духмяного перцю горошком, 2-3 горошини чорного перцю горошком;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком;
  • 1/4 ч. л. лимонної кислоти;
  • зелень кропу та петрушки;
  • рослинна олія або смалець;
  • 100 г сметани.
  • Спершу, що потрібно зробити – зварити м’ясо. Поки наварюється м’ясний бульйон, потрібно помити та порізати на кубики картоплю, пошаткувати або порізати ножем капусту, подрібнити цибулю, потерти моркву на дрібній тертці та буряки – на буряковій тертці.
    На невеликому вогні тушимо червоний буряк. Можна його тушити на олії, на смальці або на м’ясному бульйоні. До буряка додаємо томатну пасту та сметану. Буряк тушимо орієнтовно 15-20 хв.
    На іншій сковорідці розігріваємо 2 ст. ложки смальцю або олії, додаємо туди цибулю, підсмажуємо до прозорості, до цибулі додаємо натерту моркву і тушимо ще 2-3 хв.
    До м’яса з м’ясним бульйоном додаємо картоплю, лавровий лист, перець горошком та підсмажену цибулю з морквою. Варимо 15 хв. і добавляємо до борщу червоний буряк, капусту, сіль (більше половини столової ложки, цукор, лимонну кислоту. Залишаємо на легенькому вогні нашу страву варитися ще 15 хв. Потім пробуємо чи всі складники зварені, перчимо, посипаємо зверху борщ подрібненою зеленню та часником і борщ готовий! Щоб гарно всі інгредієнти пройшлися смаком, борщ має настоятись ще кілька годин. Перед подачею можна додати сметану, свіжу зелень, сало з часником, тощо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий